diumenge, 6 de març del 2011

Article sobre e-assetjament

Tot i que sempre ens pensem que "això no ens passarà a nosaltres...", cal estar atent i ajudar molt, amb una bona comunicació i confiança, als nostres fills i filles.

Possiblement l'aspecte més dificultós per a un adolescent en situació d'e-assetjament és el fet comunicar-ho a algun adult de referència de la seva vida (pare, mare, germans grans, professors/tutors, tiets, avis...). L'enorme pressió exercida per part dels adults, sobretot pare i mare, sobre la responsabilitat, vigilància, possibles repercussions familiars (dades personals...), fer-se gran... posa una sobrepressió que sovint provoca la no-comunicació de la situació per por a les "represàlies/càstigs" posteriors així com una enorme culpabilitat pel fet.

Dels 600 adolescents assetjats en el cas exposat a l'article, només 1 s'atraveix a denunciar-ho!

Com sempre, recomano fer una ullada al material de l'etiqueta "Noves tecnologies", als documents i també als vídeos que presenten, amb ficció, situacions massa reals!
Per cert, ahir sortia la notícia (TV3) de que el 70% dels nois/es d'entre 9 i 16 anys "naveguen" per la xarxa sense cap tipus de control, ni directe ni indirecte...

Enllaç a l'article (El Periodico, 6/3/2011):
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/20110306/detingut-noi-anys-per-coaccionar-600-adolescents-traves-les-xarxes-socials-perque-posessin-despullades/934326.shtml